Website laten bouwen Huissen

Zoekt u een webdesigner in de omgeving van Huissen. Wij zijn gevestigd in Huissen. Maak vrijblijvend een afspraak.

 

Huissen (uitspraak: Huussen, in het Huissens (Zuid-Gelders) dialect: Huusse') is een stad in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland (gemeente Lingewaard, in de streek Over-Betuwe) en heeft 17 615 inwoners (1 januari 2009). Huissen kreeg op zijn laatst in 1314 stadsrechten. Huissen is de grootste plaats in de gemeente en ligt aan de Nederrijn, in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen.

De plaats bestaat uit Huissen-stad, dat wil zeggen de oude "stad" en aangrenzende woonwijken, Huissen-Zand, een tweede aangrenzende kern vooral gericht op de tuinbouw, en de in de jaren zeventig van de 20e eeuw ontstane wijk Zilverkamp. Na enkele kleinere nieuwbouwwijken is thans de wijk Loovelden in ontwikkeling. Ten oosten van de stad zijn grote uiterwaarden te vinden. Bij het kleine industriegebied Looveer is Huissen via een veerpont over de Nederrijn verbonden met de Liemers. Aan de overzijde van de rivier behoort een kleine strook in de uiterwaarden tot Huissen. In het zuiden van de plaats aan de Linge bevindt zich het industrieterrein Pannenhuis, dat toegang geeft tot een grote veiling en tot het agro-park Bergerden.

Het oude centrum wordt gekenmerkt door winkelstraten en horeca. Door het hieronder genoemde bombardement is het aantal historische gebouwen gering. De "skyline" wordt bepaald door de parochiekerk en een toenemend aantal appartementgebouwen.
bron: Wikipedia


Deel deze pagina:
© 2024 OVK webdesign | Websites voor iedere ondernemer

Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Sitemap | Privacy | alle prijzen zijn excl BTW