Website laten bouwen Arnhem

Zoekt u een webdesigner in de omgeving van Arnhem. Wij zijn gevestigd in Arnhem Zuid. Misschien ken je ons ook onder de naam Buro Arnhem Zuid of BAZ promotie.. Maak vrijblijvend een afspraak.

Meer over Arnhem

Arnhem is een stad en gemeente in het oosten van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem heeft 147.244 inwoners (per 1 januari 2010, bron: CBS) en maakt deel uit van de Stadsregio Arnhem Nijmegen (plusregio), een conurbatie met ruim 733.400 inwoners. Een inwoner van Arnhem wordt een Arnhemmer genoemd.

Arnhem ligt aan de rivier de Nederrijn en de Sint-Jansbeek, waaraan de stad zich heeft ontwikkeld. De stad ligt zowel ten noorden als ten zuiden van de Rijn. Vooral het zuidelijke stadsdeel heeft zich na de Tweede Wereldoorlog zeer sterk ontwikkeld. Door de ligging van Arnhem als doorgangsplek tussen West-, Oost-, Noord- en Zuid-Nederland, en doordat de stad het voorportaal van Duitsland is, heeft de stad zich kunnen ontwikkelen als belangrijke handelsstad. In de stad komen zes belangrijke wegen samen, vormt het Station Arnhem een belangrijke spoorwegverbinding in alle richtingen en is dit het belangrijkste station voor de verbinding met Duitsland. Ook vormt de Rijn voor Arnhem het portaal tussen Duitsland en de rest van Nederland.

Arnhem is tegenwoordig voornamelijk een diensten- en ambtenarenstad. Arnhem bezit een van de vijf gerechtshoven waaronder de arrondissementsparketten Arnhem, Almelo, Zutphen en Zwolle-Lelystad ressorteren. In Arnhem bevindt zich ook de landelijke militaire kamer van de rechtbank.
bron: Wikipedia

© 2023 OVK webdesign | Websites voor iedere ondernemer

Algemene Voorwaarden | Disclaimer | Sitemap | Privacy | alle prijzen zijn excl BTW