Hoe ziet een goede homepage eruit?

Je homepage is je binnenkomer. De eerste kennismaking met je bedrijf als mensen via je visitekaartje of mail je bedrijf online bezoeken. Het geeft een indruk van jouw onderneming.

Het totaalbeeld van je homepage

Het totaalbeeld van je homepage is belangrijk om er al direct voor te zorgen dat bezoekers langer op je website blijven. Heeft je website een moderne uitstraling, of is er de afgelopen 5 jaar niets meer aan het uiterlijk veranderd? Een ouderwetse website geeft een slechte indruk van je bedrijf. Het lijkt alsof je er niet veel om geeft wat voor een indruk je maakt. Geef je dan wel om je klanten? Zijn je producten en of diensten dan wel up to date?

Past de uitstraling bij je bedrijf?

Als mensen op je homepage komen is het belangrijk dat ze direct zien bij wat voor een soort bedrijf ze zijn en wat je te bieden hebt. Daarnaast geef je met de uitstraling een indicatie van de prijscategorie. Bij high end klanten speelt een flitsend design een grote rol. Bij een prijspakker is het van belang dat er veel producten op een pagina getoond worden.

Zorg dat direct duidelijk wordt wat je precies doet of hebt. Neem bijvoorbeeld vis. Je kan een groothandel zijn in visbenodigdheden, een vijverspecialist, een leverancier van vissen voor in vijvers of aquaria, of een viswinkel. Als je aan het googelen bent, dan is het prettig als je direct weet of je een website over het juiste onderwerp hebt gevonden.

Het belang van kleurgebruik

Kleur is het eerste wat opvalt op je website. Het geeft een sfeer aan en een richting. Een technisch B2B bedrijf zal geen pasteltinten op z’n website gebruiken en een bloemenhandel zal gaan voor ‘vrolijke’ kleuren, net als een  kinderdagverblijf.

Ga uit van de kleuren in je logo, dat geeft meteen een stuk herkenbaarheid. Als het goed is passen die kleuren goed bij je onderneming.

De Vindbaarheid van je homepage

Qua vindbaarheid is je homepage vaak niet de belangrijkste pagina. Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid tekst, de koptekst en de URL. Voor de SEO is het interessanter om blogs op je website te (laten) plaatsen en verborgen pagina’s te plaatsen. Verborgen pagina’s staan niet vermeld in de menubalk en worden vaak gebruikt om in de regio beter gevonden te worden. Naast goede teksten en blogs is regelmatig gebruik van sociale media  waarbij verwezen wordt naar de website belangrijk voor de SEO.

Veel of weinig tekst

De homepage is geen plek voor lange teksten, tenzij het een one page website is. Doorgaans worden er alleen korte triggerteksten naar de andere pagina’s en blogs geplaatst. De homepage is daarmee een landingspagina van waaruit doorgeklikt wordt naar de juiste informatie.

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw homepage en gehele website er goed uitzien. Dat je website past bij je onderneming en je doelgroep, bekijk dan mijn portfolio en neem contact met mij op.

Naar het overzicht
responsive website
Websites vanaf €599,-

websites geschikt voor mobiel en tablet

 

website met cms systeem
Website met een CMS systeem

een website onderhouden kan iedereen met een CMS systeem

 

webwinkels
Webwinkel | Webshops

Deze elektronische verkoper slaapt nooit en is altijd beschikbaar

 

E-mail oplossingen
MS Office 365

Mail versturen en ontvangen. je kan niet zonder. Wij bieden diverse oplossingen

 

Nieuwsbrief versturen
Nieuwsbrief versturen

nieuwsbrieven sturen om klanten te informeren en te binden

 

Webbeheer
Webbeheer

Ook al hebben we je website niet gebouwd wij kunnen je website wel beheren en wijzigingen doorvoeren aan de inhoud.

 

social media
Social media integratie

laat social media voor je werken
twitter, facebook, pinterest, linkedin etc.

 

E-mail oplossingen
E-mail oplossingen

Mail versturen en ontvangen. je kan niet zonder. Wij bieden diverse oplossingen

 

Website optimalisatie
Website optimalisatie SEO 

Wij verzorgen de basis SEO optimalisatie van je website. 

 

Nieuws

Zorg Centraal Nederland

Voor Zorgcentraal Nederland hebben we een nieuwe website gemaakt. www.zorgcentraalnederland.nl meer over Zorg Centraal Nederland Zorg met de hoofdletter JIJ. Lees meer »

Partyservice Milder Nijmegen

Met trots presenteren we de nieuw website van Party Service Milder. Met de door ons compleet opnieuw gemaakt Salesmodule is het eenvoudig om de heerlijkste broodjes en meer... Lees meer »

Tim van Stuijvenberg

Voor de lekkerste olliebollen en nog veel meer anders lekkers ga je naar de Gebakkramen van Tim van Stuijvenberg in Huissen. Met een vaste standplaats bij de Welkoop en de... Lees meer »Meer nieuws